Wat de ASCO-data betekenen voor jouw patiënt

Tijdens de ASCO van 3 tot 7 juni 2022 zijn nieuwe data gepresenteerd voor het behandelen van uitgezaaide borstkanker. Wat zeggen deze nieuwe onderzoeksresultaten? Log in en bekijk hier een actueel overzicht van de stand van de wetenschap m.b.t. CDK4/6-remmers.

pijl

 


 

Beïnvloedt een dosisaanpassing de algehele overleving?

INFOGRAPHIC

Tijdens de ASCO is een verkennende analyse van de MONALEESA-2-studie1 gepresenteerd. Hierin werd gekeken of een dosisaanpassing effect heeft op de algehele overleving bij postmenopauzale patiënten met HR+/HER2-gemetastaseerde borstkanker. 

De resultaten zijn opmerkelijk: we vatten ze voor je samen in een handige infographic.

Bekijk infographic

Infographic dosisaanpassing algehele overleving

 


 

Luistertip: podcast over intrinsieke subtypes

PODCAST

Welke rol hebben intrinsieke subtypes op behandeluitkomsten? Internist-oncoloog Rutger Koornstra bespreekt in deze podcast wat intrinsieke subtypes zijn en waardoor zij invloed kunnen hebben op behandeluitkomsten.

  • Heldere uitleg over intrinsieke subtypes
  • Bijgepraat in minder dan 10 minuten!

Beluister de podcast

Podcast Rutger Koornstra

 


 

Aandacht voor kwaliteit van leven

E-PUB

Voor veel patiënten met uitgezaaide borstkanker is het niet alleen belangrijk om dagen toe te voegen aan het leven, maar ook leven toe te voegen aan de dagen. 

Bij welke behandeling ervaren patiënten meer kwaliteit van leven? In de uitgave “Framingham on breast cancer” heeft emeritus hoogleraar Medische Oncologie dr.ir. Koos van der Hoeven van relevante artikelen over borstkanker een samenvatting op 1 A4 gemaakt. Hierin staat studieopzet, eindpunten, resultaten en conclusies:

Lees hier de highlights

 


 

Tips voor jouw ziekenhuis

PRESENTATIE

Middelen voor de behandeling van uitgezaaide borstkanker vragen specifieke kennis over de indicatie, of en wanneer dosisaanpassingen nodig zijn en op welke medicijninteracties je alert moet zijn.

Tijdens een persoonlijke klinische les gaan we hierop in en komen ook onderwerpen aan bod als de organisatie van zorg in het ziekenhuis en hoe het zorgtraject voor de patiënt optimaal is in te richten. Meer weten?

Vraag een klinische les aan

Voorbereid starten met ribociclib

 

Verder praten?

Wil je meer weten over recente studieresultaten, andere trials en/ of de betekenis hiervan voor jouw praktijk? Neem dan contact met ons op.

BOEK EEN AFSPRAAK

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Als eerste het laatste nieuws op het gebied van oncologie.
Relevant, tijdbesparend en met verrassende onderwerpen!

Referenties
1. Hart L et al. J Clin Oncol 40, 2022 (suppl 16; abstr 1017).
2. Finn RS et al. J Clin Oncol 40, 2022 (suppl 17; abstr LBA1003

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0622KIS471249
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request