Maak kennis met Novartis Oogheelkunde

Bij Novartis Oogheelkunde maken we ons continu sterk voor nieuwe, effectieve behandelmethoden voor oogaandoeningen. Met bestaande en toekomstige geneesmiddelen wil Novartis bijdragen aan het welzijn van patiënten die lijden aan een oogziekte. 

 

Missie en visie Novartis Oogheelkunde

De missie van Novartis is het ontdekken van nieuwe manieren om de kwaliteit van leven te verbeteren en levens te verlengen. Binnen de oogheelkunde bieden we nieuwe perspectieven op de oogzorg van de toekomst. We willen zoveel mogelijk mensen met een oogziekte (weer) laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. 

Als wereldwijde marktleider op het gebied van oogmedicatie willen we een betekenisvolle bijdrage leveren aan de oogheelkundige gezondheidszorg. Om dit te realiseren, werken we samen met tal van specialisten en belangenorganisaties, zoals patiëntenorganisaties, beroepsverenigingen en medische instellingen. We investeren in onderzoek en ontwikkeling, maar ook in talentvolle professionals. Dagelijks zetten onze gedreven collega’s zich in om bestaande producten te optimaliseren en nieuwe producten te ontwikkelen. 

 

Breed portfolio en innovatieve pijplijn

Momenteel brengen wij 14 geneesmiddelen op de markt voor uiteenlopende oogheelkundige aandoeningen. Om mensen met een oogaandoening ook in de toekomst de best mogelijke behandeling te bieden, investeert Novartis jaarlijks ongeveer 15 procent van de omzet in R&D. Onze pijplijn richt zich op zowel het voor- als achtersegment van het oog, met innovatieve behandelmethoden zoals gentherapie. 
Klik hier voor meer informatie over ons portfolio

 

Duurzame oogheelkunde

Een goed leven hebben gaat verder dan een gezond lichaam om in te leven. Het betekent ook schone lucht om te ademen, zuiver water om te drinken en een veilige plek om te wonen. De kijk van Novartis op gezondheid is dan ook holistisch. We voelen ons verantwoordelijk om de gezondheid van mens én milieu te verbeteren. Onze eindbestemming: een gezonde planeet.
Onze doelstellingen zijn uiteenlopend, van het zo zelfvoorzienend mogelijk maken van onze productielocaties tot het bannen van ‘single use plastic’ op onze kantoren. Lokaal werken wij samen met de Projectgroep Duurzame Oogheelkunde van het NOG.  
Meer weten over onze doelstellingen en ambities op het gebied van duurzaamheid? Klik hier

 

InSights: hoogwaardige educatie voor oogzorgprofessionals

Novartis is gedreven om continu nieuwe kennis op te doen en die kennis te delen. Onder de paraplu ‘InSights’ bieden wij, in samenwerking met oogzorgprofessionals, continu diverse scholings- en kennisinitiatieven aan: van regionale InSights Academies tot het periodieke InSights Magazine en ons jaarlijkse InSights Symposium.

 

Medical Innovation Academy Oogheelkunde

De wereld van gezondheid en zorg is aan het veranderen. Denktanks en experts wereldwijd voorspellen meerdere systeemschokken binnen de zorg. Goed voorbereid zijn op deze onzekere toekomst, hoe doe je dat? De Medical Innovation Academy heeft zich, samen met tien oogartsen en Novartis, over deze vraag gebogen.

Het doel van de Medical Innovation Academy Oogheelkunde is het verkennen van trends die invloed (kunnen) gaan hebben op de toekomst van de oogheelkundige zorg. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar oogheelkundige trends, maar óók naar trends binnen andere vakgebieden en trends van buiten de medisch-wetenschappelijke wereld, die onze medische wereld in de nabije toekomst kunnen raken. De bevindingen zijn samengevat in een omvangrijk trendrapport – van oogzorgprofessionals, voor oogzorgprofessionals. 
Klik hier voor meer informatie

 

Op de hoogte blijven van Novartis Oogheelkunde? 

Wilt u op de hoogte blijven van onze nascholingen, projecten en ontwikkelingen binnen de oogheelkunde? Meld u dan hier aan voor onze digitale communicatie
 


Referenties
1.   Novartis Jaarverslag 2021. 

Beoordeel content: 
5
Gemiddelde score: 5 (2 votes)
0822OPH507280
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request